Η μήνυση της κυρίας

Βρισκόμαστε μέσα σε μπαρ. Ένας άνδρας και μία γυναίκα πίνουν μόνοι στη μπάρα. Ανταλλάσσουν πρώτα ματιές και μετά βλέμματα βουτηγμένα στη λαγνεία. Σε μία ώρα μπαίνουν σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Το πάθος τους κάνει τα παράθυρα να τρίζουν και τις κουρασμένες καμαριέρες να χαμογελούν.

Πριν βγει ο ήλιος η κυρία ντύνεται, φρεσκάρεται και κατευθύνεται στο πλησιέστερο αστυνομικό Τμήμα. Εκεί μηνύει τον κύριο για εξύβριση. Αυτά που της έλεγε στο κρεβάτι του ξενοδοχείου ήταν, το λιγότερο, προσβλητικά και αναξιοπρεπή. Είναι ακριβώς η σχέση των συριζαίων με τον Καμμένο. Οι συριζαίοι κολλάνε χαρτόσημα στη μήνυση και ο Καμμένος ακόμα δεν έχει σηκωθεί για να πάει στο ντους. Βγαίνουν τώρα ο Φίλης, η Σία, η Τασία (άντε και η Τζάκρη) και βάλλουν κατά του Καμμένου. Λες και συστήθηκαν χθες το βράδυ στο μπαρ. Και βάλλουν για ποιο λόγο; Επειδή διατύπωσε, λένε, δικό του δόγμα εξωτερικής πολιτικής, σε αντίθεση με την επίσημη κυβερνητική γραμμή. Κοίτα πόνο που έχουν η Σία και η Τασία για την επίσημη γραμμή επί των εθνικών θεμάτων. Η ίδια η Τασία δεν ήταν που έκανε κοινοβουλευτικές πλάτες στον Καμμένο προκειμένου να μην εξεταστεί η υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία; Δίπλα του, στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο δεν καθόταν ο Φίλης και η Σία; Τους πείραξε, λέει, η πέραν των ορίων προσέγγιση με τις ΗΠΑ. Δουλευόμαστε. Τους ενόχλησε ο Καμμένος και δεν τους έκανε καμία εντύπωση ο πρωθυπουργός που τον άλλο μήνα θα δώσει χάρη σε γαλοπούλα και θα μας καλέσει να γιορτάσουμε ενωτικά το Thanksgiving.

To τελευταίο στάδιο της πλάκας θα είναι όταν παρομοιάσουν τον Καμμένο με κουταλιά από μουρουνέλαιο -βρωμάει, αλλά δεν μπορούσε να γίνει και αλλιώς. Δεν υπάρχουν πλέον πρόθυμοι ακροατές για κάτι τέτοια. Όχι επειδή είναι αργά για να πάρουν οι συριζαίοι τις αποστάσεις τους, αλλά επειδή του μοιάζουν τόσο πολύ, ώστε δεν μπορείς να τους ξεχωρίσεις. Όλοι την ίδια φάτσα έχουν πια.